Tabletták és kapszulák
Tabletták: maximum növény, minimális adalékanyag
Annak érdekében, hogy optimális formulákat kínálhassunk Önnek nem létfontosságú összetevők hozzáadása nélkül, szerves tablettagyártási folyamatunk alapja egy tömörítési fázis, amelyet egy nedves granulálási fázis előz meg. Ez a know-how lehetővé teszi számunkra, hogy elkerüljük a vitatott segédanyagokat hozzáadását a tablettákhoz. A többi csak növény!
Tablettáinkat organikus növényi porok, organikus növények koncentrált száraz kivonata és az európai biogazdálkodási rendeletek által engedélyezett természetes organikus élelmiszer-adalékanyagok (vagy segédanyagok) keverékéből készítjük:
A bio növényport a növény egészéből nyerjük, ami azt jelenti, hogy a növénytől és annak tulajdonságaitól függően felhasználhatjuk az összes vagy csak néhány részét, amelyeket aztán szárítunk és őrölünk, hogy megkapjuk a növényport. Az Európai Gyógyszerkönyv szabványai és az ökológiai előírások határozzák meg a növényporainkkal szemben támasztott mikrobiológiai kritériumokat, valamint a növényvédő szerek és szennyező anyagok hiányát.- A koncentrált növényi kivonatokat úgy nyerik, hogy a növények vízben oldódó (azaz vízben vagy alkoholban oldódó) összetevőit vízbe merítés után nyerik ki. A víz leszűrése után a kapott oldatot vákuumban koncentrálják, hogy a víz egy részét elpárologtassák. Ezt a magas koncentrációjú oldatot ezután „porlasztják”, azaz finom cseppekben permetezik, hogy a folyadékból porrá alakuljon. Koncentrált növényi kivonatokat használunk, hogy növeljük a tablettánkénti hatóanyag-mennyiséget.
- A segédanyag vagy adalékanyag olyan anyag, amelyet a tömörítés megkönnyítésére használnak (innen a „tabletta” elnevezés), és amelynek csak technológiai érdeke van. A növényi porok megkötésének elősegítésére használt természetes, tanúsítottan organikus adalékanyagok közé tartozik az organikus akácgumi és az organikus rizskeményítő; ezek az európai biogazdálkodási előírások szerint engedélyezettek.
Kapszulák: növények egyszerűen
Bio növényi kapszuláink elkészítéséhez bio növényi porokat és/vagy koncentrált bio növényi kivonatokat keverünk össze, szükség esetén adalékanyagokkal, és növényi eredetű kapszulát használunk.
- Kapszuláink kialakítása egyszerű folyamaton alapul: a növény bizonyos részeiből (szárvirág, levelek stb.) vagy az egész növényből port vagy száraz kivonatot nyerünk.
- Nem adunk hozzá semmilyen más összetevőt, kivéve, ha szükséges, hogy a por könnyebben folyjon a kapszulába, vagy hogy elegendő anyagot kapjunk a kapszula megtöltéséhez. Ezekben a ritka esetekben az általunk használt természetes és tanúsítottan bio adalékanyagok között szerepel a bio akác gumi és a bio rizskeményítő. Ezek biztosítják, hogy a növényi porok a gyártás során megfelelően süllyedjenek a kapszulába.
- Az összetevők keverékét ezután kapszulába csomagoljuk. A kapszulahéj hipromellózból készül, amely egy cellulózból származó, növényi eredetű termék. Ez az egyetlen olyan kapszula, amelyet a biocímke engedélyez, a bio minősítésű sertéshúsból készült kapszulával együtt.