Ampullák
Folyékony kivonatok: Természetgyógyászati örökségünk
Minden növénynekmegvannak a maga aromái és tulajdonságai, melyeket az infúzió során mutatnak meg... Több mint 30 éve a Hauts-de-France-i Wavrechain-sous-Denain-i műhelyeinkben extraháljuk a növényekből a hatóanyagokat, a francia know-how-t népszerűsítve.
Természetgyógyászati eredetünkhöz hűen az ampullákhoz használt extrakciós eljárásunk egyetlen oldószert használ: a vizet. Az Európai Gyógyszerkönyv követelményeinek megfelelően ozmózisos vizet használunk az iható ampullákban lévő folyékony kivonatok előállításához: ez a szűrési eljárással nyert, nagyon tiszta, alacsony ásványi anyag tartalmú víz olyan oldószerré válik, amely nem lép kölcsönhatásba a növényekkel.
Az ampullák előállításához már feldarabolt, szárított növényeket használunk: ezt nevezzük "coupé menu"-nak, szemben a porokkal vagy szárított növényi kivonatokkal. E növények hatóanyagainak megragadásához autentikus, kétlépcsős extrakciós módszert alkalmazunk: Főzet - Infúzió, amely optimalizálja a növények legjobb tulajdonságait.
Főzet:
A számunkra fontos molekulákat a növények legkeményebb részeiből: a gyökerekből és a kéregből vonjuk ki. A növényeket egy 100 °C-on forró, ozmózisvízzel töltött üstbe merítjük. A forralást néhány percig fenntartjuk, hogy a növényi részek megpuhuljanak. Ezzel befejeződik a kivonási folyamat első része.
Infúzió:
Ez a második fázis, amely közvetlenül követi az elsőt, a növény lágy részeiből - levelekből és virágokból - vonjuk ki a hatóanyagokat. A növényeket 80 °C feletti hőmérsékletű forró vízbe merítjük, de nem forraljuk fel. Ez biztosítja a növény összes hatóanyagának teljes kivonását.
A know-how és a növények alapos ismerete lehetővé teszi számunkra az idő- és hőmérsékleti paraméterek finomhangolását, hogy optimalizáljuk ezt a két extrakciós szakaszt, és a lehető legtöbb hatóanyagot gyűjtsük be anélkül, hogy a növény károsodna, és ezáltal megváltoznának a növény tulajdonságai. Ez a szakértelem lehetővé teszi számunkra, hogy olyan formulákat állítsunk elő, amelyek nagyrészt alkohol-, színezék- és tartósítószer-mentesek*.
*Az ökológiai termelési módszerekre vonatkozó hatályos előírásoknak megfelelően.
Hogyan tudhatom meg, hogy hány növény van egy ampullában?
A növényi adagolás átláthatósága iránti folyamatos elkötelezettségünk részeként a szerves folyékony kivonatokban felhasznált növények mennyiségének jelzésére a száraz növényi egyenértéket (Dry Plant Equivalent, DPE) használjuk. A DPE megfelel a vízben felhasznált száraz növények pontos mennyiségének, összehasonlítva a napi adaggal, például 15 ml-es iható ampullánként.
A hatékony formulák esetében garantáljuk az egyik legmagasabb száraznövény-egyenértéket (DPE), miközben kellemes ízt biztosítunk a rendszeres fogyasztáshoz és a kúra hosszának betartásához.
Tiszta fekete reteklé : Regionális embléma
René HAUSSIN, alapítónk a növények jótékony hatásáról olvasva fedezte fel a fekete retket. 1974-ben mindenki számára elérhetővé tette a Pur Jus hideg mechanikus kivonásának tökéletesítésével és iható ampullákba töltésével. Létrehozása óta folyamatosan ezt az eljárást alkalmazzuk, amely tiszteletben tartja a nyersanyagot, és garantálja az alkohol, színezék és tartósítószer* nélküli, organikus Pur Jus előállítását.
Bio Fekete reteklevünk, megmosott, meghámozott, zúzott és préselt friss zöldségből készül, kizárólag mechanikai eszközökkel, melegítés (a sterilizálási fázis kivételével) és hígítás nélkül. A fekete retket szeptember és január között frissen szüreteljük, mindössze 12 km-re a gyárunktól, egy partnertermelőnktől.
*A hatályos ökológiai termelési előírásoknak megfelelően.